Zapraszamy WOLONTARIUSZY na Europejskie Igrzyska Letnie VIRTUS w Krakowie!

W imieniu organizatorów zapraszamy WOLONTARIUSZY chętnych do współpracy przy organizacji Europejskich Letnich Igrzysk Federacji Virtus 2022, które odbędą się w dniach 16-24 lipca 2022r. w Krakowie. Od wolontariuszy oczekujemy znajomości j. angielskiego oraz chęci zdobycia doświadczenia w przygotowaniu i organizacji wielodyscyplinarnej międzynarodowej imprezy sportowej rangi mistrzostw Europy!

Letnie Igrzyska Europejskie VIRTUS 2022 to wydarzenie dedykowane sportowcom z niepełnosprawnością intelektualną. Zgromadzi około 600 zawodników z ponad 25 krajów, w tym wielu ubiegłorocznych paraolimpijczyków z Tokio. Sportowcy będą rywalizować w dziesięciu dyscyplinach: lekkiej atletyce, pływaniu, tenisie stołowym, koszykówce, piłce ręcznej, tenisie, kolarstwie, wioślarstwie, judo i badmintonie. Areną zmagań sportowych będą obiekty sportowe na terenie miasta Kraków.

Oferujemy:

• transport
  • nocleg i wyżywienie
  • pakiet uczestnika
  • pisemne podziękowanie/zaświadczenie o odbyciu wolontariatu/praktyk
  • sportową atmosferę!

Zadania wolontariuszy:

• praca w punktach informacyjnych
  • wsparcie Biura Zawodów
  • pomoc przy obsłudze/transporcie ekip na obiekty i do hoteli
  • pomoc przy przygotowaniu pakietów, oprawy i dekoracji imprezy
  • pomoc przy wręczaniu medali