SUDS Open Euro Trigames 2021 for Athletes with Down Syndrome 4-11 października 2021, Ferrara-Italy. Informacje organizacyjne

W dniach 4-11 października 2021r. we włoskiej Ferrarze odbędą się igrzyska Europy dla osób z zespołem Downa: Euro Trigames 2021. Wydarzenie obejmie rywalizację w ośmiu dyscyplinach: lekkoatletyka, futsal, judo, pływanie, pływanie synchroniczne, koszykówka 4x4, tenis i tenis stołowy.

Zawody odbędą się według zasad federacji sportowych należących do Sports Union for Athletes with Downa Syndrome:

IAADS – International Athletics Association for Persons with Down Syndrome

IBA 21 – International Basketball Association for Down Syndrome

FIFDS – Football International Federation for players with Down Syndrome

JUDOWN – Down Syndrome International Judo Organisation

DSISO – Down Syndrome International Swimming Organisation

ITTADS – International Table Tennis Association for persons with Down Syndrome

Koordynatorem udziału polskiej reprezentacji w igrzyskach jest Fundacja SONI. Osoby zainteresowane udziałem prosimy o przesłanie zgłoszeń mejlowych na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. do dnia 30.05.2021r. W zgłoszeniu mejlowym należy podać (z zachowaniem wskazanej kolejności):

1. nazwisko i imię zawodnika/trenera/opiekuna, datę urodzenia, nr paszportu, rozmiar T-shirt (s/m/l/xl)
  2. skan wypełnionej i podpisanej deklaracji udziału (dotyczy każdego uczestnika): pobierz deklarację udziału zawodnika pobierz deklarację udziału trenera, opiekuna, fizjoterapeuty
  3. potwierdzenie przelewu pierwszej raty entry fee w kwocie określonej w komunikacie organizatora.

W tytule przelewu do organizatora należy wskazać następujące informacje: POLAND, imię i nazwisko, dyscyplina /dyscypliny (w przypadku, gdy zawodnik będzie zgłoszony do więcej niż jednej)

Przewidywane koszty udziału w zawodach obejmują:

1. entry fee (wpłacana bezpośrednio do organizatora),
  2. opłata za strój reprezentacyjny (szczegółowe informacje zostaną podane w późniejszym terminie),
  3. obowiązkowe ubezpieczenie i transport - organizowane indywidualnie we własnym zakresie.

Każdy uczestnik zawodów musi być zarejestrowany w SU-DS najpóźniej do 15 lipca 2021r. W celu zarejestrowania zawodnika należy pobrać dokumenty rejestracyjne - https://www.su-ds.org/registration/, wypełnić, dokonać opłaty i odesłać do 15.06.2021r. skan i potwierdzenie opłaty na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. W celu otrzymania akredytacji, każdy uczestnik musi do 15.07.2021 dostarczyć zdjęcie przygotowane zgodnie ze wskazówkami opisanymi w komunikacie organizatora.

Wszystkich zainteresowanych planujących udział w igrzyskach prosimy o bardzo dokładne zapoznanie się z informacjami organizatora, dostępnymi pod linkami poniżej.

1. Komunikat organizatora i informacje z zakresu bezpieczeństwa w związku z COVID 19: https://www.su-ds.org/events/
  2. Pływanie - zasady: https://www.dropbox.com/sh/0d4vhwl5h09psdm/AAC6LWft5ALgdbcveH5SaWQYa?dl=0&preview=Rules+Summary.European+Tri+Games.+VI+OpenEuropean+DSISOSwimming.+Italy+2021_update_.pdf
  3. Pływanie - MQS: https://www.dropbox.com/sh/0d4vhwl5h09psdm/AAC6LWft5ALgdbcveH5SaWQYa?dl=0&preview=MQS.European+Tri+Games.+VI+OpenEuropean+DSISOSwimming.+Italy+2021+_update_.pdf
  4. Lekkoatletyka - minimum standards: http://www.iaads.info/files/MQS-IAADS-Ferrara-2021.pdf