Debiutant z medalami mistrzostw Polski!

W marcu w Zakopanem, trenujący na co dzień w sekcji pływackiej SONI Gliwice - GRZEGORZ KRZEMIEŃ, wywalczył: srebro w slalomie gigancie w kategorii open - mężczyzn z niepełnosprawnością intelektualną na Mistrzostwach w paranaciarstwie alpejskim oraz brąz w slalomie w kategorii mężczyzn z zespołem Downa na Ogólnopolskich zawodach w narciarstwie zjazdowym Sprawni Razem. Grzegorz startował w zawodach tej rangi po raz PIERWSZY w ŻYCIU:-)

Satysfakcja tym większa, że na mistrzostwach paranarciarskich Grzegorz zajął 2 miejsce w grupie liczącej aż 18 zawodników‼️ Na mecie meldował się tuż za liderem w każdym z dwóch przejazdów.

To wielke osiągnięcie nie jest przypadkowe. Grzegorz trenuje narciarstwo zjazdowe pod okiem swojego taty, pasjonata nart, Marka Krzemienia oraz trenerów KLUBU SiKReT Gliwice SKI TEAM. Na zajęciach w klubie Grześ nie ma taryfy ulgowej. Nie może być gorszy od swoich pełnosprawnych kolegów. Efekty widać po wynikach i na zdjęciu:-) Wciąż jesteśmy pod wrażeniem idealnej narciarskej pozycji, płynności jazdy oraz wysokich umiejętności technicznych Grzegorza?

WIELKIE gratulacje dla Grzegorza, taty i trenerów SiKReT Gliwice SKI TEAM! A już niedługo przed Grzegorzem i kolegami z sekcji - kolejne wyzwanie: start w Mistrzostwach w pływaniu Sprawni Razem w Krakowie:-) Trzymajcie kciuki!

Fot. Bartłomiej Zborowski